Tailored by Ess-Elle


Dräktjackan börjar nu närma sig ett färdigt stadie - det som återstår är avpress och sy i knappar, den tillhörande byxan är helt klar vilket känns skönt! Pressen tycks ta år och dar och jag försöker att behålla mitt lugn och tålamod trots att jag finner det hela oerhört tråkigt... Men när man härdat ut timmarna vid järnet så är man i princip färdig, och som jag är redo att lämna detta bakom mig - släppa och gå vidare mot nya utmaningar! Så imorgon ska jag göra färdigt avpressen på jackan för att med gott samvete sedan kunna gå på helg!

Go Big... Go Home... Go RED!

För ganska så exakt två år sedan visade jag upp en kollektion som jag tog fram till "Go-Red galan 2010". Det var första gången som man annordnade ett Go-red event i Kalmar (en organisation som riktar sig till hjärt och lungsjuka kvinnor) och galan hölls på Kalmartravet med Tina Leijonborg som konferencier. Jag fotade aldrig av kollektionen i sin helhet, men jag har lyckats plocka ihop kollektionsplaggen från olika fotograferingar så att jag ändå kan visa er alla plaggen!


Foto: Lennart M.Sjöberg


Foto: Lennart M.Sjöberg


Foto: Lennart M.Sjöberg




Foto: Lennart M.Sjöberg

Det hade jag då aldrig trott!


När min kund kom för en andra provning i tisdags så hade hon med sig
ett exemplar av veckans nummer av "Hemmets Veckotidning" - en riktig
tantblaska med recept och inredningstips...


Döm av min förvåning när min kund berättar hur hon dagen innan när
hon fått hem tidningen satt och bläddrade och fann en bild av sin skräddare
i den! Tidningen hade lite drygt ett halvår efter jippot, snappat upp
det Project Runway event som jag och Elin Samuelsson drog igång i höstas.

Det må vara en tanttidning, men det är en början - var så säkra, haha!

Fredagstristess

Måndag morgon tänkte jag när jag traskade till skolan att "snart är den här veckan slut också!" - förmodligen i det enda avseendet som jag har några optimistiska tankar i nuläget men hur som haver så visade det sig ju vara ganska sant! För vips så har veckan passerat och nu är det fredag - en dag som jag till stor del förmodligen kommer att ägna i skolan för att reparera alla mina misstag som gjordes med min dräktjacka under gårdagen. Därefter väntar nog en i sedvanlig ordning lugn kväll hemma i lägenheten framför min goda vän tv'n! Det är dagar som dessa som man får längta tillbaka till tider då allt inte var en salig blandning av grått och mellanmjölk!


Jag och Bea Szenfeld på galapremiären av "My week with
Marilyn"
på Sagabiografen i Stockholm den 11 jan!


Finest.se , stureplan.se och så även i aftonbladets bilaga Klick lyckades
man hamna, påpälsad (samt orakad) och allt!
Den kvällen var verkligen
supertrevlig och helt klart en motivation till att arbeta hårt så att man
kommer någonstans här i livet, haha!



Filmen var också riktigt bra och jag kan varmt rekommendera den! Tjusiga
kostymer, tjusiga skådespelare och väldigt underhållande!

Spring/Summer 2011 Ancient Future

Min fjärde klädkollektion skapade jag för drygt ett år sedan till 2011 års ljuva vår och sommar. Som tidigare tenderade sommarkollektionen att bli lite mer kommersiell, trots att jag den här gången ville hålla fast mig själv och min designestetik i arbetet. Utifrån material jag hade hemma inspirerades jag av det antika Egypten, och bytte ut Lady Gaga som min musa och gav istället plats åt Cleopatra. Jag lät mig inspireras av den tidens byggnadsteknik likväl som dess klädsel, hårda skarpa veck, triangulära former, mjuka draperingar och imponerande pärlbroderier i ökenfärger såsom beige, brunt, guld och grönt.

Fotografen som tagit bilderna är grundaren av modellagenturen Cosmodels (varifrån modellen Digne kommer) Lennart M.Sjöberg. För hår och make-up stod Uddevalla Gymnasieskola.












Saknad


På dagen 6 veckor idag, för att citera 'Svanprinsessan' : "Håll ut!"

Fall/Winter 2010/11 Heroine of Darkness

Efter min minst sagt lugna sommarkollektion kände jag att det var dags att gå tillbaka till rötterna för mitt skapande... Jag släppte alla spärrar och struntade helt och fullt i allt vad kommersiellt tänk hette för att göra en kollektion som jag kunde stå bakom till 100%. Jag lät Lady Gaga bli en superhjälte som vandrade i en mörk gränd i New York, där månens dimhöljda sken skapade tongångarna som gick i natt matt svart, oljigt blankt, blått och beige från stadens upptända fönster. Jag lekte med arkitektoniska former och ville skapa som sköldar och skelett som skulle omfamna den kvinnliga kroppen, försvara dessa starka amazoner. Min vision var att bryta gränserna för vad som är bärbart och inte, att ignorera den svenska minimalismen och ta in lite mer Gaga i det svenska modet - det resulterade i att nästan hela kollektionen fortfarande hänger i garderoben...

















Spring/Summer 2010 Desert Sun

Jag har i ett tidigt inlägg visat finalklänningen från min andra kollektion, "Desert Sun" som gjordes för vår/sommaren 2010. Kollektionen tog jag fram som en motpol mot min första kollektion "Queen of the Night" som var en glamorös over the top kollektion med skinn, volanger och massiva paljettbroderier. Således ville jag visa upp en bredd, att jag kunde göra något mer kommersiellt och bärbart men samtidigt behålla en high fashion edge. Jag inspirerades av militära plagg och lät tongångarna gå i brunt, beige och khaki med inslag av just öken solen.

Bilderna nedan är tagna av Tanya Bjelovuk och modellen är ack så fagra Jessica Alm, MUA Alexandra Björk



























SoFashion

Under Stockholm Fashion Week annordnade stylisten Aysha Jones ett
event med en modevisning som kallades SoFashion - SoAysha till vilket
hon fått låna några av mina tidigare kreationer. Responsen har redan varit
väldigt bra och för att folk lättare ska kunna få sig en uppfattning om vad
jag gjort för något tidigare tänkte jag nu ägna de kommande inläggen
åt att visa upp mina tidigare kollektioner!


Event: Stockholm Fashion Week by SoFashion-SoAysha
Foto: Frida Börjeson
Stylist: Aysha Jones Ceesay
Makeup: Angelica Svenman
Hår: Matafs hair studios
Purple dress: Boutique Cleopatra
Black dress in the middle: Sebastian Löjdkvist
Models: Louise, Amanda, Hanna (CosModels)



It's Britney Bitch!

Eller kanske inte riktigt, hur gärna jag än skulle vilja önska att jag var en megastjärna med miljoner på kontot - så lever jag dock mer på hennes karriär mentalitet vad gäller mitt bloggande! Man kan aldrig(!) göra för många come backer, således gör jag nu en till sådan här med förhoppningen (likt så många gånger förut) att det faktiskt ska fungera den här gången utan att jag låter bloggen falla in i glömskans land!

Den senaste tiden har spenderats med att komma i ordning i nya bostaden, slaviskt följa hela Sveriges fest som äntligen är åter i tv-rutan (namnet ska jag inte behöva nämna!), kommit till insikten om att så mycket faktiskt var så mycket bättre förr! Därtill har jag spenderat några timmar i skolan och arbetat vidare på det nuvarande projektet som är en dräktjacka med tillhörande byxor. Det hela startades upp i höstas och plaggen har sedan legat och väntat under dem månaderna vi var ute på praktik. Således har jag tappat lite motivation för arbetet men efter gårdagens provning känner jag äntligen(!) att det här nog faktiskt kommer att bli bra!

Trots min ständiga brottning mot tristess, ensamhet och saknad har jag kunnat glädjas åt att jag lärt mig en del nytt i skolan efter all pikering, stoffering, tråckling, press, prickstickning och annat som krävs för att få fram den formgjutna dräktjackan!










Beckhams Bollar

När en god vän för någon vecka sedan berättade att H&M skulle lansera en underklädeslinje för herrar framtagen av superhunken David Beckham blev jag väldigt entusiatisk, hans underklädesreklamer för Armani har ju verkligen inte sett illa ut! Min kära vän sa dock att kollektionen var väldigt basic och jag blev först lite besviken tills jag insåg det att det väl aldrig varit underkläderna i sig som jag fastnat för när det kommer till David Beckham annonser... Jag vet att Beckhams aka:Golden Balls bollar diskuterats flitigt många gånger tidigare, och bilderna för H&M's annonser lär starta debatten igen huruvida "paketet" genomgått en photoshop transformation eller inte! Bilderna är i vilket fall väldigt fina att titta på och jag blir med ens sugen på att lägga mig på en brits, för att gadda mig igen - å andra sidan kan det ju vara herrns kroppsform som gör alla de tatueringarna så tilltalande också...

Kollektionen finns nu att köpa i H&M's butiker och på deras hemsida, priserna är inte på något sätt överdrivna så helt klart värt att kolla in om man behöver utöka sitt basförråd av underkläder!



Fireball



I höstas snodde jag ihop denna röda kreation till en reklambild för
en norsk kanel whisky och ovan kan ni se slutresultatet. Tycker att
det är lite synd att modellen sitter ner då man förlorar hela kjolen
på klänningen som är väldigt grafisk och arkitektionisk, sedan kan
jag ärligt säga att jag inte helt faller för djävulshornen i pannan.

And I might be Gay, men snälla låt killen ta av sig masken så man ser han,
för vi kan väl alla enas om att det ser lovande ut?

In the ghetto!


Jag har även fått en liten flyttinsikt, för första dagen såg jag det här
lilla skådespelet genom mitt fönster, två brandbilar, en polisbil och en
ambulans. Jag kan ju tillägga att den här gatan inte har stans bästa
rykte... Utanför huset stod två kvinnor påpälsade i några brandmans-
jackor och såg lite slitna ut, med varsin cigarett hängandes i mungipan
och skrattandes åt varandra... Dagen efter kunde man läsa i tidningen
om hur någon tänt eld på en jacka i trappuppgången - mina misstankar
riktades omedelbums mot de sletna kuckelur tanterna men jag dömer
varken dem eller deras tisdagsnöje så länge de håller sig till sitt hus!

Hmm... ja och där körde en polisbil precis förbi utanför fönstret - det trygga
är att sjukhuset bara ligger 50 meter bort...

Vinterinsikter

Den senaste veckans brist på inlägg har berott på det faktum att jag befunnit mig mitt i en flytt! Jag har varvat att bo i flyttkartonger och hos kompisar, vilket lett till en brist på internet och det där med att mobilblogga vet vi ju alla att jag inte direkt är god vän med! Men nu har jag (äntligen!) fått min nya lägenhet och det känns skönt att vara på plats och så sakteligen komma i ordning, fortfarande lite småplock och några möbler som saknas men nog ska det bli ett hem av det här också alltid!

Under den gångna veckan, när vintern med alla dess förträffliga tillhörigheter gjort sitt intåg i landet igen har jag slagits av några små insikter...


... jag borde kunna skicka en räkning till Uddevalla Kommun för all
den plogning jag och min resväska stod för när jag traskade någon
kilometer direkt efter ett vidrigt snökaos...


... samt att jag tydligen inte är den enda som inte bör köra bil, nog
för att det är snöigt och eländigt - men hur i all världen hamnade bilen
där?


RSS 2.0